Volledig scherm
Het Nederlands elftal vlak voor het Nations League-duel met Frankrijk. De opstelling tegen Wit-Rusland is exact hetzelfde. © Pim Ras Fotografie

PSV’ers Bergwijn en Dumfries opnieuw in basisopstelling Oranje

Net als bij de Nations League-duels tegen Duitsland en Frankrijk beginnen PSV’ers Steven Bergwijn en Denzel Dumfries donderdagavond in de basis bij Oranje. De mannen van Ronald Koeman spelen om 20.45 uur hun eerste EK-kwalificatieduel.

Met Bergwijn en Dumfries aan de aftrap maakte Oranje afgelopen november indruk tegen regerend wereldkampioen Frankrijk (2-0 winst) en Weltmeister Duitsland uit 2014 (2-2). Koeman ziet derhalve geen redenen om zijn basisopstelling te wijzigen ten opzichte van vier maanden geleden.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV