Volledig scherm
Luuk de Jong viel in en kon het tij bij PSV ook niet meer keren. © ANP Pro Shots

PSV'ers: Niet in paniek
raken na deze nederlaag

Bij PSV was er niemand die de nederlaag bij sc Heerenveen onterecht vond. 

Het 2-0 verlies kwam al in de beginfase tot stand en PSV was niet meer bij machte, zeker niet nadat het met tien man kwam te staan, om de schade te repareren. Toch was er niemand die na afloop extreem treurde of woest was om het eerste puntenverlies van dit seizoen. 

Luuk de Jong

Invaller Luuk de Jong vond het opvallend dat de ploeg in de tweede helft beter speelde dan de eerste, terwijl PSV toen het grootste deel met elf man stond. "Daar zie je dat we wel op honderd procent spelen", gaf hij aan. "We hebben de vorige drie wedstrijden goede resultaten gehaald en moeten nu niet direct in paniek raken. Anderzijds is het wel een nederlaag waar we iets van moeten opsteken en met ons spel in de tweede helft kunnen we meer. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, dat is wel duidelijk."

Zoet

Keeper Jeroen Zoet vond dat PSV in het begin de gemaakte afspraken 'niet echt' nakwam. "Toch vind ik dat wij nog steeds een selectie hebben waarmee we kampioen kunnen worden", zei hij. Zoet pakte nog een penalty en voorkwam daarmee ergere schade voor PSV. Trainer Phillip Cocu vond de nederlaag terecht en feliciteerde zijn collega Jurgen Streppel, die Stijn Schaars loofde. Cocu: "We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen. Een aantal spelers moet leren welke taken uitgevoerd moeten worden op het moment dat we pressen. Volgende week zullen we tegen Feyenoord op een ander niveau moeten spelen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV