PSV'ers treffen elkaar ook bij Oranje: 'Dumfries is een beetje plakband aan het worden'

VideoVan de vijf PSV'ers bij Oranje is het voor Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario de eerste keer dat ze zich deze week mogen melden in Zeist. De debutanten in de selectie lijken de zenuwen aardig in bedwang te hebben.

,,Je kent veel jongens al", zegt Steven Bergwijn voor de camera van Ons Oranje. ,,Het is toch een jongensdroom natuurlijk, ik ben blij dat we hier zijn. Dumfries? Hij is een beetje plakband aan het worden", lacht de rappe vleugelaanvaller. ,,Goeie gozer, ik ben blij dat-ie er is en hij doet het goed."

Voordat de PSV'ers mogen gaan hopen op speelminuten tegen Duitsland (zaterdag) en België (volgende week dinsdag), wacht het drietal een ontgroening. Naar goed gebruik moeten Oranje-debutanten een liedje zingen. ,,Ik hoopte eigenlijk dat we een speech mochten houden", aldus Rosario. ,,Maar blijkbaar niet, dus ik ga nog even kijken wat ik uit de hoge hoed ga toveren."

Broederliefde

Dumfries ('Jetlag') en Bergwijn gaan beiden voor de Rotterdamse rapformatie Broederliefde. ,,Het is mooi dat je hier mag zijn natuurlijk", doelt Dumfries op zijn ploeggenoten in Eindhoven. ,,Op de club is het gezellig, dus hoop dat we die lijn hier kunnen doortrekken."

Behalve Bergwijn, Dumfries en Rosario zijn ook Jeroen Zoet en Luuk de Jong door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Volledig scherm
Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries. © Pim Ras Fotografie

PSV