Volledig scherm
Mark van Bommel zag PSV winnen van Aris Saloniki: 3-0. © VI Images

PSV geeft goed signaal af in Oosterhout, ook Lozano snel terug

Trainer Mark van Bommel maakte vrijdagavond in Oosterhout zeker geen ontevreden indruk, nadat zijn ploeg op het amateurcomplex van TSC een 3-0 overwinning had geboekt tegen Aris Saloniki. ,,Het gaat me niet om de uitslag, maar het gaat erom dat het elftal en de spelers beter worden”, zei hij over het duel, waarin opnieuw een paar puntjes op de i werden gezet in aanloop naar het tweeluik met Basel. 

Belangrijk was dat Armindo Bruma (24) zijn debuut maakte voor PSV en samen met de andere basisspelers iets meer dan een uur op het veld stond. Bij een stand van 2-0 mochten de talenten van PSV het overnemen en ze bouwden de score verder uit, omdat Joël Piroe nog trefzeker was. ,,Bruma heeft nu voor het eerst minuten gemaakt en je ziet dat het een speler is die kwaliteiten heeft. We hebben hem vrij laat binnen gekregen, net als Toni Lato. We proberen uiteraard om iedereen nu zo snel mogelijk fit te krijgen”, aldus Van Bommel, die content was dat Donyell Malen twee keer scoorde. ,,Hij weet wat hij wil en dat is spelen. Twee jaar geleden is hij bewust vanuit Arsenal naar ons gekomen, terwijl hij daar misschien meer verdiende.” Van Bommel maakt zich ogenschijnlijk geen zorgen over de vraag of Malen zijn handtekening onder een nieuw en lang PSV-contract gaat zetten. ,,Laat de zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) het maar regelen met John de Jong”, gaf hij als advies. 

Lozano

Er hoeft van Van Bommel niemand meer weg bij PSV, al snapt hij natuurlijk ook dat er nog wel wat kan gebeuren tot 1 september. ,,We willen iedereen binnenboord houden, maar dat kan niet altijd. Dat de concurrentie dan groot zou zijn, vind ik niet erg. Van mij mogen de spelers blijven.” Van Bommel kan nog ‘gewoon’ een beroep doen op Steven Bergwijn en ook Hirving Lozano is op de weg terug. Mogelijk kan hij volgende week zelfs al zijn eerste wedstrijdminuten van het seizoen maken, in een oefenduel met VfL Wolfsburg. De andere geblesseerden van PSV, Ryan Thomas en Lars Unnerstall, moeten daar nog iets langer op wachten. 

De coach van PSV was ook te spreken over de manier waarop de jongere spelers na ruim een uur het duel aanvlogen. ,,De tegenstander werd onder druk gezet en kreeg geen kans. Dat zag er gewoon heel goed uit. Het was prettig om ze het laatste halfuur te zien voetballen.”

PSV