Volledig scherm
Sam Lammers scoorde tegen OGC Nice, maar desondanks verloor PSV met 3-1. © BSR Agency

PSV legt het af tegen Nice en keert met nederlaag huiswaarts

PSV heeft het trainingskamp in Zwitserland afgesloten met een 3-2 nederlaag tegen OGC Nice. Na de openingsgoal van Sam Lammers kreeg PSV nog een behoorlijke kans om de score uit te breiden, maar kon Cody Gakpo een goede kans niet verzilveren. 

Daarna was het de beurt aan de Franse subtopper, die voor rust al twee keer toesloeg en ook daarna nog eenmaal. Bij de eerste goal dook Ihsan Sacko vrij op voor Jeroen Zoet en hij scoorde makkelijk. Niet veel later troefde Allan Saint-Maximin Jong PSV-linksback Steven Theunissen af en lag de 2-1 voor de Fransen erin. Uit een spelhervatting werd het ook nog 3-1. Robbin Ruiter keerde daarna nog knap een vrije trap, zodat de score niet verder opliep. Joël Piroe maakte de stand voor PSV in blessuretijd draaglijker. 

Dulden

Na de 0-0 tegen FC Sion moest PSV in Vevey dus de eerste oefennederlaag van het seizoen dulden. De nieuwelingen Ibrahim Afellay, Toni Lato en Armindo Bruma kwamen nog niet in actie. Lato en Bruma kunnen mogelijk vrijdag wel meespelen in het oefenduel van PSV met Aris Saloniki. Of Afellay dan al inzetbaar is, is nog afwachten. 

Bij PSV was Trent Sainsbury niet inzetbaar wegens lichte klachten. Hij werd vervangen door Derrick Luckassen, die geen slechte indruk maakte. 

Opstelling PSV tijdens PSV-OGC Nice (3-2): 

PSV eerste helft: Zoet - Dumfries, Luckassen, Viergever, Theunissen - Rosario, Lammers, Hendrix - Bergwijn, Malen, Gakpo

PSV tweede helft: Ruiter - Dumfries (60. Ramselaar), Luckassen (60. Teze), Viergever (60. Soulas), De Haas - Sadílek Lammers (60. Ihattaren) Hendrix (60. Verreth) - Bergwijn (70. Rosario), Piroe, Gakpo (70. Malen)

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen