Eran Zahavi tijdens PSV-Fortuna Sittard.
Volledig scherm
Eran Zahavi tijdens PSV-Fortuna Sittard. © BSR Agency

PSV mist tegen PEC spits Eran Zahavi door positieve coronatest, Teze mag nog niet meedoen

PSV mist zondag in het uitduel met PEC Zwolle spits Eran Zahavi wegens een positieve coronatest. Dat heeft de club zaterdagmiddag bekendgemaakt. Ook Jordan Teze mag nog niet meedoen, hoewel hij wel weer met de groep kan trainen. Na overleg met de KNVB is besloten dat Teze niet wordt opgesteld. 

 1. Schmidt probeert corona-situatie bij PSV niet als excuus te gebruiken: ‘We gaan vechten voor de drie punten’

  Schmidt probeert corona-situatie bij PSV niet als excuus te gebruiken: ‘We gaan vechten voor de drie punten’

  ,,We hebben twee opties. We kunnen het als een excuus gebruiken óf de uitdaging aangaan”, zei PSV-trainer Roger Schmidt woensdagavond in Nicosia over de huidige corona-situatie bij zijn club. De coach mist in Cyprus mogelijk negen spelers (!) wegens het corona-virus. Daarvan zouden er vijf basisspelers zijn geweest: Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Jordan Teze, Cody Gakpo en Eran Zahavi. Daarnaast zijn Timo Baumgartl, Nick Viergever, Joël Piroe en Maxime Delanghe er tegen Omonia Nicosia ook niet bij. Er is nog een kans dat Zahavi en Teze donderdag invliegen.
 2. ‘De opstelling van PSV voorspellen is nu lastiger dan het raden van het aantal tuinbonen in een oude melkbus’

  ‘De opstelling van PSV voorspel­len is nu lastiger dan het raden van het aantal tuinbonen in een oude melkbus’

  De juiste basisopstelling voorspellen bij PSV is momenteel net zo lastig als - bij wijze van spreken - het raden van het aantal tuinbonen waarmee een oude melkbus tot aan de rand kan worden gevuld. Tussen de morgen- en avondstond kan door het coronavirus sprake zijn van een enorm verschil op de lijst van beschikbare spelers van PSV. Na iedere corona-testronde houdt men in het Philips Stadion de adem in.
 1. PSV krijgt volgende klap en verliest bij Vitesse

  PSV krijgt volgende klap en verliest bij Vitesse

  PSV is zondagmiddag in de Gelredome onderuit gegaan tegen Vitesse: 2-1. De Eindhovenaren kenden vanwege een corona-uitbraak enorme problemen in de selectie en daarom moest trainer Roger Schmidt improviseren. Er stond aan de aftrap op papier een behoorlijk elftal, maar in de praktijk bakte PSV er niet veel van. Vitesse hoefde niet eens een enorm hoog niveau te halen om PSV pijn te doen. De Eindhovenaren misten met Pablo Rosario, Cody Gakpo, Denzel Dumfries en Mario Götze (die geen corona-besmetting had, maar een gewone blessure) vier basisspelers.
 2. Jorrit Hendrix klaagt na nederlaag van PSV niet: ‘We moeten het doen met de spelers die we hebben’

  Jorrit Hendrix klaagt na nederlaag van PSV niet: ‘We moeten het doen met de spelers die we hebben’

  PSV verloor donderdagavond voor het eerst in dit seizoen. Tegen het Spaanse Granada capituleerde de ploeg in het eerste duel in de Europa League-groepsfase van dit seizoen na rust en dat was uiteraard een domper voor de Eindhovenaren. ,,We gingen met een lekker gevoel de kleedkamer in omdat we op voorsprong waren gekomen en hoopten het door te trekken”, zei Jorrit Hendrix. ,,Daarna kregen we twee snelle goals tegen en weet je dat het moeilijk wordt tegen deze ploeg.”
 1. PSV wint in slotminuut op Cyprus: 'We hebben dit verdiend'
  Play

  PSV wint in slotminuut op Cyprus: 'We hebben dit verdiend'

 2. Nabeschouwing Omonia - PSV: 'Afsluiten met positief gevoel'
  Play

  Nabeschou­wing Omonia - PSV: 'Afsluiten met positief gevoel'

PSV