Volledig scherm
© ANP Pro Shots
2
EINDE
1
  • Nicolai Jørgensen 28'
  • Sam Larsson 33'
  • Steven Bergwijn 72'

PSV na slap eerste uur onderuit in de Kuip, Ajax loopt in

VideoPSV is zondagmiddag tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. Een beroerde eerste helft kostte de Eindhovenaren uiteindelijk de kop tegen Feyenoord: 2-1. Het was alweer de zevende nederlaag voor PSV in de laatste negen eredivisieduels in De Kuip.

PSV speelde tegen Feyenoord opnieuw met de vertrouwde basiself. Maar in tegenstelling tot de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona van woensdag gaven die elf niet thuis. Feyenoord nam direct het initiatief en troefde PSV op alle fronten af. De Rotterdammers hadden na ruim een kwartier al op voorsprong kunnen komen, maar doelman Jeroen Zoet voorkwam dat met een reflex.

Na een halfuur had Zoet geen antwoord op een goed uitgespeelde counter van Feyenoord; de Deen Nicolai Jorgensen schoot via de binnenkant van de paal raak. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat PSV in een eredivisiewedstrijd op achterstand kwam, tegen FC Groningen werd dat binnen vier minuten weer gerepareerd, tegen Feyenoord niet. Sterker nog: vijf minuten na de 1-0 werd het ook nog 2-0. Luuk de Jong leed slordig balverlies, waarna Sam Larsson met een fraaie knal wist te scoren.

Van Bommel grijpt in

PSV-trainer Mark van Bommel greep in de rust in door Donyell Malen voor de tegenvallende Gastón Pereiro te brengen, later kwam ook Érick Gutiérrez nog voor Jorrit Hendrix. Met die invallers kwam de uitploeg beter in de wedstrijd en kreeg het meer kansen. In de 72ste minuut werd een van die kansen ook verzilverd; na een prima pass van Gutiérrez dribbelde Steven Bergwijn zijn tegenstander voorbij en schoot hij beheerst raak: 2-1. Dat doelpunt gaf PSV vertrouwen om alsnog een resultaat te halen.

Verschil met Ajax nog twee punten

Even later had Bergwijn ook de 2-2 kunnen maken, maar hij stuitte op Feyenoord-doelman Justin Bijlow. De rebound werd niet meer gevaarlijk, ook al omdat een Feyenoord-supporter een tweede bal in het veld gooide. Het bleef echter bij 2-1 en daarmee het eerste puntenverlies voor PSV. Omdat Ajax eerder op de middag wél won, met 5-1 van ADO Den Haag, is het verschil nog twee punten.

Videoreactie Jorrit Hendrix

Videoreactie Luuk de Jong

PSV