Trainer Ernest Faber van PSV.
Volledig scherm
Trainer Ernest Faber van PSV. © BSR Agency

PSV overlegt maandag over vervolg van dit seizoen, KNVB adviseert staken trainingen

PSV overlegt maandagmorgen over het vervolg en de trainingen in aanloop naar de herstart van de eredivisie, waarvan de datum nog onbekend is. In ieder geval tot 6 april wordt niet gevoetbald. 

PSV traint maandag niet en de leiding schakelt dan met elkaar om de crisissituatie van nu in verband met de uitbrak van het corona-virus te bespreken. Na PSV-FC Emmen en Fortuna Sittard-PSV is ook het duel tussen PSV en Heracles Almelo uitgesteld. De wedstrijd zou op 4 april plaatsvinden, maar tot 6 april zijn er dus geen wedstrijden voor de ploeg van Ernest Faber. 

De KNVB heeft profclubs inmiddels geadviseerd om collectieve trainingen stop te zetten. PSV kon zondagavond nog niet aangeven of dat advies wordt overgenomen. ,,Maar wij conformeren ons hoe dan ook aan de adviezen van het RIVM”, aldus woordvoerder Thijs Slegers. Alle trainingen voor de komende periode waren sowieso al besloten. Niet omdat de club dat graag wil, maar om geen risico's te nemen. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV