Volledig scherm
Pablo Rosario, hier in duel met Dusan Tadic. © ANP Pro Shots

PSV snel met Rosario in gesprek over nieuw contract

Onder meer met Pablo Rosario, die gisteren een prima partij speelde, gaat PSV snel aan tafel om te praten over een nieuw contract.

Pablo Rosario heeft bij PSV de afgelopen maanden in positieve zin verrast. Vanaf het trainingskamp van de club in het Zwitserse Verbier was al te zien dat de middenvelder zich snel ontwikkelde en een serieuze optie voor de eerste elf zou worden. 

Momenteel is hij daadwerkelijk basisspeler en ook door de komst van nieuweling Érick Gutiérrez is Rosario niet van zijn stuk gebracht. ,,Ook als ik straks een keer niet zou spelen, blijf ik het team volle bak steunen en juich ik net zo hard als nu bij elke goal", zei hij gisteren. 

Defensieve blok

Samen met Jorrit Hendrix vormde hij het belangrijke defensieve blok op het middenveld bij PSV. De club gaat snel om tafel met hem om zijn in 2020 aflopende contract te verlengen. Dat geldt overigens ook voor een aantal andere spelers, onder wie Jorrit Hendrix en Donyell Malen. 

PSV fixeerde zich tot en met september op het behoud van een aantal op de transfermarkt gewilde prooien en het binnenhalen van versterkingen. De komende periode komen ook de anderen uit de selectie, waaronder dus Rosario, aan de beurt voor verkennende gesprekken over de toekomst. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7823 stemmen