Het Linzer Stadion is donderdagavond uitverkocht.
Volledig scherm
Het Linzer Stadion is donderdagavond uitverkocht. © ANP Sport

PSV speelt in nagenoeg uitverkocht huis tegen LASK Linz

De Europa League-wedstrijd tussen LASK Linz en PSV is donderdagavond bijna uitverkocht. Er zitten 14.000 fans in het Linzerstadion, onder wie 580 PSV-supporters. Als PSV van de Oostenrijkers wint, is het met nog twee duels te gaan al verzekerd van de knock-outfase van de Europa League.

LASK staat momenteel tweede in de Oostenrijkse Bundesliga en is aardig in vorm; de ploeg won zijn laatste vijf competitieduels en versloeg afgelopen weekeinde Austria Wien nog met 2-0. Eerder versloeg de ploeg van coach Valerien Ismael, die nog met Mark van Bommel samenspeelde bij FC Bayern, Rosenborg in eigen huis al met 1-0. 

De spelers van PSV trainden woensdagavond al even in het Linzerstadion en trappen donderdag om 18.55 uur af.  Tegelijkertijd begint ook Rosenborg - Sporting. Ook de Portugezen kunnen zich plaatsen voor de volgende ronde. 

  1. Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederlandse uitshirt ooit werd
    PREMIUM

    Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederland­se uitshirt ooit werd

    Het uitshirt dat de PSV’ers van 2009 tot en met 2011 droegen, werd onlangs door een vakjury bij het Eredivisie Shirt Festival verkozen tot mooiste uittenue ooit in 64 jaar eredivisie. De bedenkers van toen blikken terug op de ontstaansgeschiedenis van een tenue waarvan in eerste instantie niet iedereen honderd procent overtuigd was. ,,We afficheerden ons ineens heel sterk met Brabant en wisten niet helemaal zeker of alle supporters buiten de provincie dat volledig geslaagd zouden vinden”, zegt PSV’s voormalig hoofd marketing en media Peter Kentie.

PSV