Volledig scherm
Luuk de Jong heeft de aanbieding van Club América afgezegd. © ANP Pro Shots

PSV-spits Luuk de Jong gestreeld, maar past voor interesse van Club América

Luuk de Jong gaat definitief niet in op de interesse van het Mexicaanse Club América. Hij was gestreeld door de pogingen van de Mexicanen om hem in te lijven, maar heeft besloten om niet in te gaan op de aanbieding vanuit Latijns-Amerika. 

De Jong is nog altijd in overleg met PSV over een nieuw en verbeterd contract tot 2021. Er is nog geen beslissing genomen en het is dus nog niet duidelijk of hij daadwerkelijk blijft. Zoals het er nu naar uitziet, meldt de spits zich komende week gewoon bij PSV, als de club weer start met de trainingen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

PSV wil van De Jong een van de speerpunten in de nieuwe formatie maken. Of dat gaat lukken, moet nog worden afgewacht. Club América heeft inmiddels Roger Martínez als nieuwe spits vastgelegd. De Mexicanen probeerden sinds de winterstop om De Jong tot een stap naar Club América te bewegen en zijn management nam ter plekke ook poolshoogte, maar de beslissing om er niet naar toe te gaan is nu definitief.  

  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV