Volledig scherm
Joël Piroe © BSR Agency

PSV-spits Piroe staat voor cruciale keuze, Juventus blijft trekken

Een cruciale beslissing nadert voor Jong PSV-spits Joël Piroe (19). Veel clubs trekken momenteel aan de jonge aanvaller, waaronder het Italiaanse Juventus. Piroe heeft een aflopende verbintenis bij PSV en dat zorgt voor de nodige belangstelling. De Eindhovense club wil verder met hem, maar de gesprekken hebben nog niet geleid tot een nieuwe overeenkomst. Piroe is ‘vrij’ om met andere clubs te spreken nu zijn contract afloopt. 

PSV heeft dus concurrentie van onder meer Juventus, dat vorig jaar Leandro Fernandes overkocht. De Italianen waren vorig jaar ook al in de markt voor Piroe, maar PSV kon hem toen aan zijn tot juli 2019 lopende contract houden. Als ze hem willen overnemen, moet Juventus overigens 370.000 euro aftikken. Dat komt omdat Piroe vijf jaar bij PSV heeft gespeeld en PSV dus recht heeft op de zogeheten internationale opleidingsvergoeding. 

De 19-jarige aanvaller is dit seizoen topscorer van Jong PSV met 10 goals. In zijn nog jonge loopbaan kwam Piroe ook al een seizoen uit voor Feyenoord, in het jaar waarin hij 14 jaar werd. Daarnaast heeft hij bij NEC in de jeugdopleiding gespeeld. De spits geldt als een echte goaltjesdief en is fysiek sterk. Bij PSV is het lastig om het perspectief voor hem in de toekomst in te schatten, aangezien de club nu over Luuk de Jong, Maxi Romero en Sam Lammers (verhuurd aan sc Heerenveen) beschikt. 

Vierde centrumspits

Piroe is op dit moment op papier weliswaar de vierde centrumspits, maar Romero is momenteel geblesseerd en Lammers is dus een jaar gestationeerd in Friesland. Piroe draait bij Jong PSV goed en traint inmiddels regelmatig mee bij de A-selectie van PSV. Dat deed hij ook donderdag, in een sessie waarin de ploeg van Mark van Bommel zich voorbereidde op het treffen met NAC van zaterdag. 

PSV