Zakaria Aboukhlal
Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal © BSR Agency

PSV verkoopt Zakaria Aboukhlal aan AZ

PSV heeft de talentvolle aanvaller Zakaria Aboukhlal (19) verkocht aan AZ. Hij zou maandagavond aansluiten bij Jong PSV-MVV, maar ontbreekt in de wedstrijdselectie, omdat hij overstapt naar de Alkmaarders. De Jong PSV’ers zijn inmiddels op de hoogte. Aboukhlal is al medisch gekeurd en naar verwachting maken de clubs de transfer snel bekend.

Geen van de betrokken partijen heeft nu nog iets gemeld. Zaakwaarnemer Ali Dursun ook niet en hij wil de overgang bevestigen noch ontkennen. Dursun verwierf de afgelopen jaren grote bekendheid door bijvoorbeeld Frenkie de Jong te begeleiden bij al zijn stappen op weg naar de internationale top en heeft meer grote talenten in de spelersgroep die hij begeleidt. Aboukhlal had bij PSV nu nog niet veel perspectief op speeltijd bij het eerste elftal, al ziet de club hem wel als een groot talent. Hij had nog maar een contract voor een jaar en in goed overleg is nu voor een verkoop aan AZ gekozen.

Drie jaar geleden kwam de snelle vleugelspeler, die ook in punt van de aanval kan spelen, over van Willem II naar PSV. Via PSV onder 19 stroomde hij door naar Jong PSV en hij maakte ook zijn officiële debuut in het eerste elftal. Bij Jong PSV viel hij vaak op met goals en assists en was Aboukhlal vaak een plaag voor de vijandelijke defensies. Het goed draaiende elftal barstte vorig seizoen van het talent en werd zelfs derde in de eerste divisie.

Hoelang Aboukhlal bij AZ gaat tekenen is nog niet bekend. Ook over een transfersom is nog niks gemeld. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV