Volledig scherm
Armindo Bruma in actie tijdens het trainingskamp in Qatar. © ANP Sport

PSV verlaat Qatar en maakt zich op voor tweede seizoenshelft

PSV verlaat zondag Qatar en maakt zich daarna op voor de tweede seizoenshelft, die zondag start met een duel met VVV. De Eindhovense ploeg boekte de vlucht uit het Midden-Oosten uit veiligheidsredenen om, vanwege geopolitieke spanningen en het feit dat de oorspronkelijke vlucht voerde over het luchtruim tussen Iran en Irak. PSV hoopt in de loop van zondag weer voet op Eindhovense bodem te zetten. 

De ploeg moet de afgelopen acht dagen de basis hebben gelegd voor een goede periode na de winterstop, maar door een aantal blessures is onduidelijk hoe PSV er nu precies voorstaat. 

In Qatar verloor de ploeg van Ernest Faber beide oefenduels (tegen Club Brugge en KAS Eupen) met 2-1. Bij PSV was Kostas Mitroglou niet fit en was Sam Lammers nog niet inzetbaar na een lange revalidatieperiode. De club hield Gastón Pereiro uit de wedstrijden in verband met interesse van andere clubs en keeper Jeroen Zoet kon niet in actie komen wegens lichte klachten. Daarnaast was Steven Bergwijn niet eens meegereisd. 

  1. PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt (29). De linksback is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen.

PSV