PSV viert een treffer tegen Fortuna Sittard.
Volledig scherm
PSV viert een treffer tegen Fortuna Sittard. © BSR/SOCCRATES

PSV via oefenduel met VfL Wolfsburg de Champions League in

PSV speelt ter afsluiting van de voorbereidingsperiode op woensdag 17 juli in het eigen Philips Stadion een oefenduel met VfL Wolfsburg. De wedstrijd is gekoppeld aan de jaarlijkse open dag, waar PSV traditiegetrouw vele duizenden supporters ontvangt. Bij de nummer zes van de Bundesliga staat voormalig PSV’er Jeffrey Bruma onder contract. 

Het duel betekent het einde van de preparatie van een maand op de lange campagne die PSV wacht om kwalificatie voor de Champions League-groepsfase te bewerkstelligen. PSV moet drie voorrondes zien te overleven om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. 

De eerste wedstrijd in de nieuwe cyclus is al op 23 of 24 juli. PSV begint op 18 juni via de eerste training van het nieuwe seizoen al aan de eerste voorbereidingen. Op dat moment is de groep nog niet compleet, omdat een aantal internationals later zal inhaken. Zij hebben bijvoorbeeld nog verplichtingen in het kader van de Nations League. 

De rest van het voorbereidingsprogramma van PSV is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat het team een handvol oefenduels spelen, maar de tegenstanders zijn nu nog niet bekendgemaakt. Tussen 1 en 8 juli is PSV actief in Zwitserland, waar in Verbier het jaarlijkse zomerse trainingskamp op het programma staat. 

PSV