Volledig scherm
PSV viert een treffer tegen Fortuna Sittard. © BSR/SOCCRATES

PSV via oefenduel met VfL Wolfsburg de Champions League in

PSV speelt ter afsluiting van de voorbereidingsperiode op woensdag 17 juli in het eigen Philips Stadion een oefenduel met VfL Wolfsburg. De wedstrijd is gekoppeld aan de jaarlijkse open dag, waar PSV traditiegetrouw vele duizenden supporters ontvangt. Bij de nummer zes van de Bundesliga staat voormalig PSV’er Jeffrey Bruma onder contract. 

Het duel betekent het einde van de preparatie van een maand op de lange campagne die PSV wacht om kwalificatie voor de Champions League-groepsfase te bewerkstelligen. PSV moet drie voorrondes zien te overleven om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. 

De eerste wedstrijd in de nieuwe cyclus is al op 23 of 24 juli. PSV begint op 18 juni via de eerste training van het nieuwe seizoen al aan de eerste voorbereidingen. Op dat moment is de groep nog niet compleet, omdat een aantal internationals later zal inhaken. Zij hebben bijvoorbeeld nog verplichtingen in het kader van de Nations League. 

De rest van het voorbereidingsprogramma van PSV is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat het team een handvol oefenduels spelen, maar de tegenstanders zijn nu nog niet bekendgemaakt. Tussen 1 en 8 juli is PSV actief in Zwitserland, waar in Verbier het jaarlijkse zomerse trainingskamp op het programma staat. 

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8740 stemmen