Volledig scherm
PSV bereikte onlangs op Cyprus de groepsfase van de Europa League. © BSR Agency

PSV voorkomt Europa Leeg-scenario en verkoopt al meer dan 15.000 kaarten voor groepsfase

PSV lijkt erin te slagen om in de groepsfase van de Europa League steeds voor een redelijk tot goed gevuld Philips Stadion te voetballen. De club had donderdag al meer dan 15.000 toegangstickets voor alle drie duels verkocht. Het is wel een duidelijk verschil met spelen in de Champions League, waarvoor kaarten voor de groepsfase normaal gesproken razendsnel uitverkocht zijn. 

PSV speelde voor het laatst in seizoen 2014-2015 in de Europa League. Ook de seizoenen daarvoor was de ploeg meerdere jaren actief in het toernooi en bereikte het toeschouwersaantal soms niet eens de 10.000. Regelmatig waren de tegenstanders niet aansprekend en daardoor bleven veel bezoekers weg. 

PSV-supporters konden de afgelopen week voor een prijs vanaf vijftig euro hun eigen plek in het stadion tijdens eredivisiewedstrijden kopen voor de Europa League-duels. Seizoenkaarthouders kregen ook nog twintig procent korting. 

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) het mooiste moment, donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”

PSV