Volledig scherm
De speelsters van PSV vieren de 1-0 tegen PEC Zwolle © BSR Agency

PSV Vrouwen schiet pas na rust met scherp tegen PEC Zwolle

De voetbalsters van PSV hebben ook hun tweede wedstrijd van het eredivisieseizoen gewonnen. Op de vernieuwde PSV Campus De Herdgang in Eindhoven werd het vrijdagavond 4-0. PSV-trainer Sander Luiten liet Belgisch international Julie Biesmans debuteren met een basisplaats en gaf toen de zege binnen was ook de Veldhovense Dana Foederer nog haar eerste officiële speelminuten in het roodwitte shirt.

De Eindhovense vrouwen kregen in de eerste helft al een reeks grote kansen. Joëlle Smits en Katja Snoeijs zorgden voorin constant voor dreiging, maar vuurden nog niet met scherp. Ook stond twee keer de paal Eindhovens succes in de weg. Op slag van rust stuurde Sara Yüceil met een schitterende dieptepass Snoeijs alleen op keepster Nienke Olthof af, maar de PSV-spits had zo veel tijd nodig dat Beau Rijks haar nog kon achterhalen en afstoppen.

Schiettent

Na de thee werd Naomi Pattiwael neergelegd rechts van het strafschopgebied. De vrije trap van Janou Levels bleef hangen in de zestien, maar leverde weer geen goal op. Ook daarna bleef het een schiettent. De onvermijdelijke 1-0 viel in de 69ste minuut. Smits maakte een rush, werd niet aangepakt door de verdedigsters van PEC en legde de bal in de verre hoek. Snel daarna zette Snoeijs ook haar naam op het scoreformulier om er vervolgens nog een vinkje meer achter te zetten: 3-0. De aanwezige bondscoach Sarina Wiegman zal ook gezien hebben dat er bij PSV twee spitsen rondlopen met Oranje-potentie. Leeuwin Aniek Nouwen trapte na een corner bij de tweede paal de 4-0 binnen.

PSV – PEC Zwolle 4-0: 69. Smits 1-0, 73. Snoeijs 2-0, 80. Snoeijs 3-0, 88. Nouwen 4-0.

Opstelling PSV: Sarasola; Coolen, Biesmans, Nouwen, Levels (66. Burns); Pattiwael (76. Van Dooren), Tillman, Yüceil (84. Foederer), Kuijpers; Smits, Snoeijs.