Chris Gloster (links) bij een oefenduel tussen 1. FC Wunstorf en Hannover 96.
Volledig scherm
Chris Gloster (links) bij een oefenduel tussen 1. FC Wunstorf en Hannover 96. © BSR Agency

PSV wil Amerikaanse linksback Chris Gloster (18) inlijven als back voor de toekomst

PSV heeft momenteel serieuze interesse in Chris Gloster. De Amerikaanse linksback is al enkele jaren in beeld bij de Eindhovenaren en na een goed toernooi tijdens het WK voor spelers onder 20 jaar is PSV overtuigd van zijn mogelijkheden in Nederland. Inmiddels is er ook een bod uitgebracht op Gloster, die zelf dolgraag naar PSV wil komen. 

De verdediger kan een linksback voor de toekomst worden en mede via Jong PSV de volgende stap zetten. Momenteel is de positie zwak bezet in Eindhoven. Het is de bedoeling dat er nóg een linksback van naam wordt aangetrokken, als vervanger van de naar Manchester City vertrokken Spanjaard Angelino. Gloster zou in de schaduw van die nieuwe man kunnen rijpen. 

De jonge Amerikaan heeft nog maar een eenjarig contract in Hannover en wil zelf als gezegd graag naar Eindhoven komen, waar zijn collega-international Richie Ledezma (18) al speelt. Deze Amerikaan met Mexicaanse roots kwam afgelopen jaar al naar Eindhoven, maar speelde nog weinig vanwege een blessure. Aan het einde van vorig seizoen werd Ledezma fit en speelde hij een paar goede wedstrijden bij PSV onder 19. 

Gloster hoeft vanwege zijn nog maar een jaar durende contract niet de hoofdprijs te kosten. Daarbij zal het sowieso wel gaan om meerdere tonnen, een bedrag dat PSV bij het halen van een buitenlandse speler meestal minimaal moet betalen als opleidingsvergoeding. Hij speelt pas een jaar in Hannover en is afkomstig van de Red Bulls Academy in New York. 

PSV