Volledig scherm
Luuk de Jong, de topscorer van PSV in dit seizoen met 28 goals. © BSR Agency

PSV wil blijven dromen van ‘vier op vijf’

PSV hoopt zondagmiddag de droom om een ‘vier op vijf’ te realiseren levend houden. Daarvoor moet het zelf winnen bij AZ en bij voorkeur verspeelt Ajax dan in eigen huis punten tegen FC Utrecht. PSV werd in 2015, 2016 en 2018 landskampioen en heeft het hele seizoen al de ambitie om ook de schaal in 2019 te veroveren. Feyenoord onderbrak in 2017 de huidige reeks. 

Winnen beide titelkandidaten zondag, dan is er ook woensdag (de slotdag in de competitie) nog een kans dat de huidige verhoudingen veranderen. Ajax heeft vanwege het doelsaldo een enorm voordeel, hoewel beide ploegen in punten gelijk staan. 

Pijnlijke uitschakeling

Maken Ajax en PSV geen fout, dan zal PSV een verschil van tien goals in moeten lopen. Eigenlijk zijn het er zelfs elf, omdat Ajax vaker heeft gescoord dan de Eindhovenaren. Hoewel trainer Mark van Bommel dat vrijdag niet op die manier uitsprak, zal er in het Eindhovense kamp misschien enige hoop zijn dat Ajax door de uiterst pijnlijke uitschakeling in de Champions League mentaal stevig van slag is. Wel gaf Van Bommel aan dat zo'n nederlaag niet een, twee, drie te verwerken is, omdat het nu eenmaal een grote teleurstelling is. 

FC Utrecht mist de nodige spelers tegen Ajax, zodat het afwachten is of de Domstedelingen het de Amsterdammers ook daadwerkelijk moeilijk kunnen maken. Woensdag reist Ajax nog langs De Graafschap, waar het op de slotdag van 2016 een zwarte sportieve pagina in de clubgeschiedenis schreef. PSV ontvangt woensdag Heracles Almelo, dat dit seizoen zo verrassend goed opereert en in het linkerrijtje staat. 

De tegenstander van PSV van zondagmiddag (AZ dus) heeft nog een punt nodig om zich te plaatsen voor de tweede voorronde van het toernooi om de Europa League. De ploeg heeft namelijk een veel beter doelsaldo dan FC Utrecht, dat de Noord-Hollanders in theorie nog kan bedreigen. Het team van Dick Advocaat is al zeker van de play-offs om Europees voetbal, die dit seizoen worden gespeeld door en tussen de nummers 5 tot en met 8 van de eindstand in de eredivisie. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7823 stemmen