Volledig scherm
© BSR Agency

PSV wil door met beloftencoach Haar

PSV is tevreden over het werk van Jong PSV-trainer Dennis Haar en zijn technische staf, bestaande uit onder anderen Twan Scheepers en Peter Uneken. Het contract van Haar loopt af en PSV heeft een positief signaal afgegeven, waardoor verkennende gesprekken over verlenging van zijn contract kunnen worden gestart. Later deze maand praten partijen verder. 

Jong PSV is het afgelopen halfjaar, zoals dat de afgelopen jaren vaker gebeurde, gegroeid. Meerdere spelers hebben zich binnen het team individueel op een positieve manier ontwikkeld, wat de hoofddoelstelling van het beloftenteam is. Haar startte in de zomer van 2017 in Eindhoven en eindigde in zijn eerste seizoen bij Jong PSV met zijn ploeg als vijfde in de eerste divisie. Afgelopen zomer moest hij een groot aantal vernieuwingen doorvoeren en tijdens het huidige seizoen kan hij lang niet altijd over de toptalenten van de club beschikken. Zij zitten regelmatig bij PSV 1 op de bank en kunnen dan op maandagen niet spelen bij Jong PSV. 

De huidige klassering van Jong PSV op de ranglijst in de eerste divisie (stek vijf) goed te noemen, hoewel hoog eindigen een subdoel is. Over het belang van het meedoen van de beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie is bij de deelnemende clubs (PSV, Ajax, AZ, FC Utrecht) allang eenduidigheid. Bij de achterban van clubs uit de eerste divisie heerst hier en daar nog altijd de nodige weerstand tegen de ‘Jong-ploegen’. De afgelopen jaren maakten veel huidige topspelers in de eredivisie hun debuut op het tweede niveau van Nederland. Stuk voor stuk geven zij aan dat het hun ontwikkeling ten goede is gekomen. 

Eindstanden Jong PSV, aantal duels, punten in de eerste divisie en trainer: 

2013-2014: 10e: 38 duels, 54 punten (Darije Kalezic)
2014-2015: 14e: 38 duels, 46 punten (Darije Kalezic)
2015-2016: 11e: 36 duels, 48 punten (Pascal Jansen)
2016-2017: 4e, 38 duels, 69 punten (Pascal Jansen)
2017-2018: 5e, 38 duels, 64 punten (Dennis Haar)
2018-2019: 5e*, 23 duels, 40 punten (Dennis Haar) 

*tussenstand na 23 duels

  1. Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’
    video

    Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    PSV-trainer Mark van Bommel keek na opnieuw een bewogen week vrijdag vooruit op het duel van zijn club met Fortuna Sittard. ,,Wij móéten winnen”, gaf hij aan. Directeur Toon Gerbrands van PSV gaf eerder deze week een duidelijk signaal af, dat als een laatste kans voor Van Bommel en zijn staf kon worden geïnterpreteerd. ,,De situatie waarin wij zitten, is duidelijk. En Toon is duidelijk. Dat is hij altijd”, zei Van Bommel, die de directeur helemaal niets verwijt.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen