Volledig scherm
Cody Gakpo bejubelt zijn doelpunt tegen Apollon Limassol. © BSR Agency

PSV wil ook langer door met Gakpo, nieuwe verbintenis lonkt

PSV maakt opnieuw werk van het langer vastleggen van een van de beoogde kernspelers voor de toekomst: Cody Gakpo lijkt snel een nieuwe verbintenis te gaan ondertekenen. 

PSV wil langer door met Eindhovenaar Cody Gakpo, die vorig seizoen is doorgebroken bij de club. Partijen lijken elkaar snel te gaan vinden bij een nieuwe overeenkomst, die nóg langer gaat duren dan de huidige verbintenis. Gakpo ligt al tot 2022 vast bij PSV, dat eerder deze zomer de contracten van Steven Bergwijn (tot 2023), Michal Sadílek (tot 2022) en Donyell Malen (tot 2024) ook al verlengde. 

De 20-jarige linksbuiten past perfect bij de plannen van de club en is een nieuw voorbeeld van een speler die via de eigen opleiding van PSV het eerste elftal heeft gehaald en zowel sportief als financieel van grote waarde voor de club kan worden. Gakpo speelt al vanaf 2006 voor PSV, waar hij samen met bijvoorbeeld Jordan Teze en Armando Obispo (momenteel verhuurd aan Vitesse) jarenlang in hetzelfde elftal speelde. 

Buitenlandse interesse

De Eindhovenaar twijfelde vorig jaar ondanks veel buitenlandse interesse geen moment om bij PSV te blijven. Hij liet dat aan de clubleiding al min of meer weten voordat er überhaupt onderhandeld was: PSV is van jongs af aan de club van zijn dromen en doorbreken in het Philips Stadion was vanaf zijn zesde al het grote doel. Gakpo heeft het nu tot het eerste elftal geschopt en wil de volgende stap zetten, door een vaste basisspeler te worden. Het is goed mogelijk dat hij dit seizoen nog enig geduld moet betrachten, nu de club ook Armindo Bruma heeft ingelijfd. Vanwege het drukke programma en een aantal schorsingen en blessures mag verwacht worden dat Gakpo de nodige kansen op speeltijd heeft. 

Afgelopen weekend moest hij wegens ziekte afhaken bij Jong Oranje, waar Gakpo de enige vertegenwoordiger van PSV was. Met een langer contract heeft PSV extra lang grip op de transferrechten van Gakpo en kan de club bij interesse van andere clubs een forse transfersom vragen.  Van de aanvallers van PSV ligt de momenteel geblesseerde Sam Lammers nu nog tot 2021 vast en ook zijn contract lijkt toe aan een revisie. De situatie rond Gastón Pereiro ligt een stuk gecompliceerder voor PSV, dat deze maand opnieuw gaat proberen om de Uruguayaan langer vast te leggen. 

PSV