Volledig scherm
PSV won eerder dit jaar met 0-1 bij VVV. Het was de wedstrijd van ‘het puntertje van Lozano’, die onorthodox scoorde en de drie punten voor PSV binnen wist te brengen. © BSR Agency

PSV zag VVV voor het laatst in 1958 winnen in Eindhoven

PSV had de afgelopen decennia meestal weinig te vrezen van de tegenstander van zondag: VVV. Op 19 oktober 1958 wonnen de Venlonaren voor het laatst in Eindhoven en ook van de resultaten daarna hoeven de PSV'ers het bepaald niet in hun broek te doen. VVV won in 1976 voor het laatst een competitieduel van de Eindhovenaren, thuis in stadion De Koel. 

In 2009 stuntte VVV nog wel met een 3-3 gelijkspel in het Philips Stadion, maar daarna was het kommer en kwel voor de Venlonaren. In de volgende duels wisten ze geen enkele keer te scoren. Eerder dit jaar won PSV in de laatste ontmoeting tussen beide partijen met 0-1 in Venlo. Hirving Lozano scoorde toen met een puntertje bij de ploeg waar onder meer PSV-clubicoon Luc Nilis werkt (hij is assistent-trainer). 

PSV kan zondag voor de 53e keer op rij in het Philips Stadion ongeslagen blijven in de eredivisie en evenaart dan de op een na beste thuisserie ooit. Tussen 1989 en 1992 lukte dat PSV ook en tussen 1983 en 1989 lukte het zelfs 93 keer. Dat is ook het absolute record in de eredivisie. 

PSV-VVV start zondag om 16.45. Bij PSV ontbreken in ieder geval keeper Jeroen Zoet, Gastón Pereiro en Sam Lammers. Jorrit Hendrix is qua inzetbaarheid nog een twijfelgeval. 

PSV