4
EINDE
1
  • Steven Bergwijn 61'
  • Denzel Dumfries 65'
  • Donyell Malen 70' 86'
  • Tobias Pachonik 73'

PSV zet VVV na rust eenvoudig opzij, Malen blijft maar scoren

Het duurde een uur voordat PSV de ban brak tegen VVV, maar uiteindelijk wist de ploeg van trainer Mark van Bommel relatief eenvoudig te winnen. Het eindigde in 4-1 in Eindhoven, door onder meer twee doelpunten van Donyell Malen, die nu al op 10 competitietreffers staat.

Bij PSV waren er nogal wat wisselingen voor het duel met VVV. Mohamed Ihattaren ontbrak wegens een trieste reden: zondag meldde PSV dat zijn vader is overleden. Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix zaten door blessures niet bij de selectie. En dus keerden Armindo Bruma, Daniel Schwaab en Érick Gutiérrez terug in de basis, Gastón Pereiro zat voor het eerst sinds zijn blessure weer op de bank. Ook Ibrahim Afellay zat weer bij de wedstrijdselectie van PSV.

Moeizaam begin

Of het nu door de wisselingen kwam of niet: PSV begon moeizaam aan de wedstrijd tegen VVV. De ploeg uit Venlo had ook de eerste kans, Tobias Pachonik gaf een balletje op Haji Wright die het probeerde, maar hij stuitte op doelman Robbin Ruiter, die Zoet verving.

Daarna nam PSV het heft in handen en was het zoeken naar een gaatje in de defensie van het stugge VVV. Dat viel voor rust nog niet mee. Michal Sadilek schoot een keer op doel en even later schoot Bruma de bal via de vingertoppen van keeper Thorsten Kirschbaum naast het doel. Ook Denzel Dumfries was dichtbij, maar PSV scoorde in de eerste helft niet meer.

Bergwijn breekt de ban

Ook na rust ging het aanvankelijk niet van harte, maar na een uur brak Steven Bergwijn dan toch de ban. Na een prima individuele actie verschalkte hij de doelman van VVV en spurtte hij naar de camera’s om het doelpunt op te dragen aan Ihattaren. ‘Voor Mo’, riep Bergwijn.

Even later was het verzet van VVV helemaal gebroken, nadat Bergwijn de bal op het hoofd van Denzel Dumfries legde: 2-0. Voor de rechtsback was het alweer zijn derde eredivisiegoal van dit seizoen. Uiteindelijk werd het ook nog 3-0 door - wie anders - dan Donyell Malen, hij bleef koel voor het doelen maakte zijn negende competitiegoal in evenzoveel wedstrijden.

Thomas debuteert

VVV deed nog wat terug via een hard schot van Tobias Pachonik (3-1), maar het mocht niet meer baten. Sterker nog: even later maakte Malen er ook nog 4-1 van, nadat vlak daarvoor Ryan Thomas - na een zware knieblessure - zijn debuut nog mocht maken. Uiteindelijk werd het 4-1 en en dus staat PSV net als Ajax op 23 punten uit negen wedstrijden in de eredivisie.

Malen
Volledig scherm
Malen © BSR Agency

PSV