Volledig scherm
Noni Madueke en Yorbe Vertessen in het duel tussen Jong PSV en De Graafschap van maandagavond. © BSR Agency

PSV ziet geen enkele meerwaarde in nieuwe beloftencompetitie van de KNVB

PSV ziet geen enkele meerwaarde in deelname aan een nieuwe beloftencompetitie (voor spelers onder 21) die de KNVB vanaf komend seizoen opricht. De Eindhovense club blijft dan ook gewoon met Jong PSV actief in de Keuken Kampioen Divisie. Dat onderdeel van het opleidingsmodel voor talenten werd de afgelopen jaren door meerdere spelers met succes voltooid. 

Vanuit de nieuwe beloftencompetitie kan een Jong-team in de toekomst promoveren naar de Tweede Divisie. Van daaruit komt er voorlopig geen promotie-degradatieregeling voor amateurclubs, maar in de komende seizoenen wel voor Jong-teams. In de volgende seizoenen kan Jong PSV na een slecht seizoen dus eventueel ook in de Tweede Divisie terechtkomen. De KNVB meldde in december dat het al in voetbaljaar 2020-2021 ingaat en binnenkort ontvangen de clubs meer informatie over de manier waarop promotie en degradatie wordt ingericht. Dit seizoen, waarin Jong PSV de slechtst presterende beloftenploeg is, geldt de promotie-degradatieregeling in ieder geval nog niet. 

Door de nieuwe structuur kan bijvoorbeeld Jong Feyenoord in de toekomst in een paar jaar in de Keuken Kampioen Divisie terechtkomen. De Rotterdammers misten deze boot zeven jaar geleden, toen beloftenteams voor het eerst welkom waren in de eerste divisie. 

PSV