Volledig scherm
Héritier Deyonge © PSV

PSV ziet jeugdspeler Héritier Deyonge (17) vertrekken en strijkt 220.000 euro op

PSV ziet de talentvolle verdediger Héritier Deyonge naar Olympique Lyon vertrekken. Het 17-jarige talent liet een aanbieding van de Eindhovenaren lopen en kiest nu voor een nieuwe stap. Deyonge levert PSV nog wel een opleidingsvergoeding van 220.000 euro op. 

Olympique Lyon moet in totaal 4 x 10.000 euro en 2 x 90.000 euro afrekenen, omdat Deyonge tussen zijn 12de en 17de levensjaar op De Herdgang actief was en bij PSV ingeschreven stond. Voor het zestiende en zeventiende levensjaar moet telkens 90.000 euro worden betaald, voor de andere jaren 10.000 euro per jaar. 

Deyonge had zijn debuut in Jong PSV nog niet gemaakt en speelde ook geen hoofdrol bij PSV onder 19. Hij heeft de Belgische nationaliteit. In 2016 speelde hij een hoofdrol in een kerstfilm van PSV, waarin hij werd herenigd met zijn in Afrika residerende moeder. 

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9171 stemmen