Rik Elfrink beantwoordt vragen en geeft update over Romero: ‘Ik betwijfel of hij überhaupt nog terugkomt’

videoTijdens het trainingskamp van PSV in Qatar vroeg clubwatcher Rik Elfrink op Twitter wat zijn volgers wilden weten. Elfrink geeft desgevraagd antwoord op onder meer de positie van Toon Gerbrands, de mogelijke komst van linksback Ricardo Rodríguez en of PSV vanwege het blessureleed bij de aanvallers de verhuurde Maxi Romero moet terughalen.

Donyell Malen, Kostas Mitroglou en Steven Bergwijn zijn namelijk geblesseerd, terwijl Sam Lammers op de weg terug is. Over de situatie van de Argentijn, die verhuurd wordt aan Vélez Sarsfield, is Elfrink duidelijk. ,,Nee, het is zo dat Maxi Romero in Argentinië zit. John de Jong liet een beetje doorschemeren dat de ontwikkeling van hem wat tegenvalt, onder meer door blessures. Ik betwijfel of hij überhaupt nog terugkomt naar Eindhoven", zegt Elfrink. 

Volledig scherm
Maxi Romero scoort namens Vélez Sarsfield. © Velez Sarsfield

Nog zoekende

Nu PSV Qatar achter zich heeft gelaten, gaat het vizier op de competitie. Te beginnen met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op zondag 19 januari. ,,Ik heb wel de indruk dat we niet naar de landskampioen hebben gekeken, al is dat natuurlijk een dooddoener. PSV is nog zoekende. De eerste wedstrijd na een trainingskamp is heel bepalend. Kijk maar naar vorig jaar, want toen speelde PSV tegen FC Emmen. En daar begon eigenlijk de ellende voor PSV.”

Volledig scherm
Richard Ledezma en PSV-trainer Ernest Faber. © ANP Sport