Volledig scherm
Lennerd Daneels © BSR Agency

RKC Waalwijk neemt linksbuiten Lennerd Daneels transfervrij over van PSV

Lennerd Daneels (21) speelt de komende twee seizoenen bij het naar de eredivisie gepromoveerde RKC Waalwijk. De Belg, die negen jaar deel uitmaakte van de jeugdopleiding van PSV, is de tweede nieuwe kracht. Eerder legde de Waalwijkse club als linksback Dean van der Sluijs van TOP Oss vast.

Ook Daneels is een speler voor de linkerkant. De linksbuiten verhuisde in 2011 van de opleiding van Germinal Beerschot naar PSV. De laatste twee seizoenen kwam hij in actie voor Jong PSV. In 40 duels in de eerste divisie scoorde Daneels 5 keer en gaf hij 1 assist. Daneels speelde ook zeven interlands voor België onder negentien. Met België onder 17 bereikte hij in 2015 de halve finale van het EK. Daarin verloren de Belgen van Frankrijk.

Daneels komt transfervrij over van PSV. Hij was al voor de start van de play-offs door de Waalwijkse club vastgelegd. RKC moest op zoek naar een nieuwe man voor de linkerflank omdat de huurovereenkomst met Emil Hansson is beëindigd. De Zweed keert terug naar Feyenoord en wil daar onder de nieuwe trainer Jaap Stam voor zijn kans gaan. 

  1. PSV-toezichthouders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PS­V-toezicht­hou­ders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PSV maakte deze week bekend dat Hans van Breukelen (62) terugkeert in de raad van commissarissen van de club. Voorzitter Jan Albers van het toezichthoudende orgaan is blij dat hij de voormalig succesdoelman weer wist over te halen. ,,Hans is iemand die de club van binnen en buiten kent en een PSV’er in hart en nieren is. Hij heeft alles meegemaakt als sporter en ook in zijn rol als commissaris bij PSV tussen 2010 en 2016 veel meegemaakt.”

PSV