Volledig scherm
Maximiliano Romero © BSR/SOCCRATES

Romero en zaakwaarnemer Zarate inmiddels in gesprek met Vélez Sarsfield

PSV-spits Maxi Romero is met zijn zaakwaarnemer Roly Zarate inmiddels officieel benaderd door zijn vorige club (Vélez Sarsfield) om terug te keren. De spits en zijn agent denken na over het aanbod. 

PSV staat open voor een (tijdelijk) vertrek, maar wil uiteraard wel gewoon centen zien voor Romero. De club heeft in het geval van de 20-jarige Argentijn de spreekwoordelijke knopen na achttien teleurstellende maanden geteld en vindt het beter dat hij elders kan spelen in plaats van bij PSV blijven, met een onzeker perspectief aan de horizon. Na een seizoen bij een andere club wordt de balans vervolgens weer opgemaakt: Romero heeft nog een contract tot 2023 bij PSV. 

Een transfer naar Vélez kan op huurbasis, maar PSV moet dan nog wel een akkoord met de Argentijnen zien te bereiken. PSV kan op de kwestie niet reageren, omdat er nog geen officieel bod ligt en het balletje via Romero en Zarate aan het rollen is gebracht. Onduidelijk is of er nog andere, bijvoorbeeld Nederlandse, aanbiedingen liggen. 

Zarate wil over de inhoud van de gesprekken met Vélez vooralsnog niets kwijt. Hij en Romero werpen het idee over een comeback bij de nummer zes van de Argentijnse eerste afdeling zeker niet direct in het haardvuur. In Argentinië hebben de supporters van de vorige club van Romero enthousiast gereageerd op het voornemen om hem in ieder geval tijdelijk terug te halen. De spits gold in zijn late tienerjaren als een grote belofte voor de toekomst, maar is door veel blessureleed ver teruggeworpen. Vélez hoopt dat Romero via een verblijf in zijn thuisland zijn oude niveau weer kan bereiken. 

  1. PSV-toezichthouders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PS­V-toezicht­hou­ders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PSV maakte deze week bekend dat Hans van Breukelen (62) terugkeert in de raad van commissarissen van de club. Voorzitter Jan Albers van het toezichthoudende orgaan is blij dat hij de voormalig succesdoelman weer wist over te halen. ,,Hans is iemand die de club van binnen en buiten kent en een PSV’er in hart en nieren is. Hij heeft alles meegemaakt als sporter en ook in zijn rol als commissaris bij PSV tussen 2010 en 2016 veel meegemaakt.”

PSV