Romero zet zinnen op tijdelijke terugkeer naar Vélez, dat met PSV akkoord moet bereiken

VIDEOSpits Maxi Romero heeft de afgelopen periode nagedacht over zijn sportieve toekomst en geeft de voorkeur aan een verhuur aan zijn vorige club Vélez Sarsfield. De 20-jarige Argentijn denkt na een reeks blessures dat hij in zijn thuisland de meeste kans maakt om weer progressie te boeken. Vélez wil hem graag komend seizoen huren en moet daarover met PSV overeenstemming zien te bereiken. 

Een verhuur in Nederland is in principe geen optie voor Romero en het loopt ook niet bepaald storm qua belangstelling van andere clubs. In Argentinië lijkt zijn perspectief op speeltijd op het hoogste niveau nog het meest gegarandeerd en dus probeert PSV mee te denken bij een deal. 

De onderhandelingen tussen de Argentijnse nummer zes en PSV zijn niet zo eenvoudig, omdat PSV nog iets aan de hoge investering in Romero terug wil verdienen. De club legde eind 2017 meer dan tien miljoen euro op tafel voor de koop. Romero werd eerst een halfjaar gehuurd, met het doel om te acclimatiseren. In juli 2018 ging zijn contract bij PSV in, maar na anderhalf jaar is onder de streep vrijwel niets bereikt. Het lichaam van Romero werkte niet mee, waardoor hij afgelopen seizoen maar twintig officiële wedstrijdminuten op het hoogste niveau heeft gespeeld. 

Volledig scherm
Maxi Romero © BSR Agency

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9297 stemmen