Volledig scherm
Michal Sadilek of PSV during Excelsior - PSV NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Sadílek valt ook op in zijn thuisland en verdient eerste selectie voor Jong Tsjechië

Michal Sadílek heeft met zijn optredens bij PSV ook in Tsjechië de aandacht op zich weten te vestigen. De 19-jarige middenvelder is voor het eerst geselecteerd voor Jong Tsjechië, dat op 22 maart en 25 maart oefenduels met respectievelijk Jong IJsland en Jong Mexico speelt. 

Sadílek is de afgelopen periode razendsnel doorgestoten vanuit de jeugdopleiding naar een belangrijkere rol bij PSV 1, waar hij al een keer in de basis begon. Mark van Bommel werkte bij PSV onder 19 met hem en besloot vorig jaar om hem ook naar de kleedkamer van het eerste elftal te halen. Inmiddels groeide hij toe naar een prominentere rol en maakte hij al zijn debuut in de Champions League in eredivisie. Tegen Excelsior stond Sadílek zelfs in de basis. 

  1. Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwinkel’

    Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwin­kel’

    Ibrahim Afellay is momenteel al een tijdje een bijzondere gast aan de jeugdzijde op trainingscomplex De Herdgang. Samen met fysiotherapeut Ferd van Odenhoven werkte hij de afgelopen weken aan fysiek herstel, waarbij hij inmiddels de volgende stap heeft gezet. Afellay traint inmiddels volop mee met PSV onder 19, waar Ruud van Nistelrooy de coach is. Hij doet al mee aan positiespelen en nadert het einde van zijn revalidatie.

PSV