Volledig scherm
PSV werd afgedroogd in Tilburg: 5-0. © ANP Pro Shots

Schaamte, ongeloof en verbijstering bij PSV na grootste nederlaag in 53 jaar

Na de historische 'Europese zeperd' tegen Osijek was er zaterdagavond nóg een historische miskleun voor PSV in seizoen 2017-2018. 

De ploeg verloor met 5-0 bij Willem II en dat was de grootste nederlaag in de eredivisie in 53 jaar, toen PSV ook met 5-0 verloor (van Ajax). De grootste nederlaag in de historie van PSV werd het niet; in 1958 verloor PSV met 7-1 van GVAV. 

Trainer Phillip Cocu had geen volledige verklaring voor het onwaarschijnlijke en ongelooflijk groot uitgevallen verlies van zijn ploeg. ,Hij oogde verbijsterd. ,,Op de eerste plaats gaan de complimenten naar Willem II. Ze deden alles wat wij hebben nagelaten", aldus de coach. ,,Morgen gaan we dit nabespreken en gaat de geplande vrije dag niet door. We moeten ons schamen en hebben niets getoond van wat we bijvoorbeeld eerder dit seizoen bij Feyenoord lieten zien." Hij spaarde ook zichzelf niet. ,,We gaan met zijn allen kijken waar het mis is gegaan. Misschien heb ik het ook wel niet goed gedaan."

PSV staat er overigens nog steeds riant voor in de titelrace en heeft met nog zeven duels te gaan nog altijd zeven verliespunten minder dan de nummer twee Ajax. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

    PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

    PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa in de nationale competities. Na vijftien speelrondes heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.

PSV