Schwaab rekent erop dat hij in de basis blijft bij PSV: ‘Ik voel de druk en wil het team helpen’

VideoDaniel Schwaab gaat ervan uit dat hij donderdagavond in het duel van PSV met LASK Linz in de basis start. Daarnaast keert Nick Viergever normaal gesproken terug in de startopstelling van PSV. ,,We hebben op dit moment behoefte aan ervaring. Deze wedstrijd kan een omslagpunt zijn”, zei Schwaab over LASK-Linz PSV en de beschikbaarheid van Viergever, die in de eredivisie twee duels geschorst was. ,,Vorig seizoen hebben we ook vaak zo gespeeld.”

Als Schwaab daadwerkelijk wordt opgesteld, gaat dat in principe ten koste van Timo Baumgartl. De ervaren verdediger voelt zeker extra druk nu PSV in de eredivisie in de penarie zit. ,,Deze situatie moet gedraaid worden en natuurlijk probeer ik dan het team te helpen waar ik kan. Dat wordt ook van mij verwacht. Ook ik voel extra druk, maar we hebben dit seizoen ook een hele goede fase gehad en kunnen ons daar zeker aan vasthouden.”

In de Europa League is er niets aan de hand en staat PSV er goed voor, vindt Schwaab. Op de vraag van een journalist of LASK Linz de favoriet is tegen PSV tijdens het duel van donderdagavond zei Schwaab dat hij dat anders ziet. ,,. We zijn nu niet in de beste fase van ons seizoen, maar we kunnen een grote stap maken. En uiteindelijk ben je in het voetbal altijd zo goed als je laatste wedstrijd.”

Daniel Schwaab
Volledig scherm
Daniel Schwaab © EPA

PSV