Volledig scherm
Harrie Timmermans © Ton van de Meulenhof

Supportersvereniging PSV rekent op 4.500 kaarten voor FC Barcelona-PSV: 'Honderden aanmeldingen erbij'

Het is momenteel spitsuur bij Supportersvereniging PSV, waar supporters van PSV zich massaal melden met vragen rondom de kaartverkoop van PSV voor Champions League-uitduels van de club. En passant meldden zich in enkele weken ongeveer vijfhonderd nieuwe leden aan (op een totaal van zo'n 15.000) om bijvoorbeeld nog in aanmerking te kunnen komen voor kaarten voor uitduels.  

Voorzitter Harrie Timmermans denkt dat PSV recht heeft op ongeveer 4.500 kaarten voor FC Barcelona-PSV, het duel dat al over twee weken wordt gespeeld (18 september). Verwacht wordt dat die kaarten, die vanaf volgende week verkocht worden via PSV, grotendeels aan de man gebracht gaan worden. 

Loyaliteitspunten

Er is een systeem met loyaliteitspunten, waarbij trouwe fans eerder in aanmerking komen voor tickets. Een busreis organiseert de fanclub niet, laat Timmermans weten. ,,We onderzoeken of we een vlucht kunnen aanbieden. De afstand naar Barcelona is te groot voor een busreis", aldus de voorzitter. ,,Voor de andere steden (Londen en Milaan, red.) is dat wel het geval. Ook voor de trip naar Londen, waar PSV op Wembley tegen Tottenham Hotspur gaat spelen, is de belangstelling al groot en ook hier worden waarschijnlijk 4.500 kaarten 'afgestaan' aan de club. De verwachting is dat ook deze grotendeels afgenomen worden. In december volgt dan nog het uitduel met Internazionale. 

Timmermans is blij met de ledenaanwas voor de Supportersvereniging, waarmee mensen voorrang kunnen krijgen bij de kaartverkoop voor Champions League-duels. De voorzitter van de grootste PSV-fanclub hoopt wel dat de lidmaatschappen duurzaam zijn. ,,Het liefste belonen we onze trouwe fans en voor hen geldt dan ook het systeem met loyaliteitspunten. Wel begroeten we elk nieuw lid en hopen we dat mensen er heel lang bij blijven."

PSV