Volledig scherm
Ruud van Nistelrooij, trainer van PSV onder 19. © BSR Agency

Talenten PSV in finale Otten Cup tegen Internazionale: herhaling van laatste eindstrijd

Het hoogste jeugdteam van PSV heeft de finale van de eigen Otten Cup bereikt. Tegenstander is vanmiddag om 14.30 uur Inter. Dezelfde club waarvan het in de laatste editie in de eindstrijd na strafschoppen verloor. De Italianen bereikten de finale na een 2-1 overwinning op FC Barcelona.

PSV was tegen Everton heer en meester.Het nam vanochtend in de kruisfinale tegen de Engelsen in de beginfase een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jeremy Antonisse. Even daarvoor had PSV-doelman Maxime Delanghe zijn ploeg gered op een inzet van Ellis Simms. Met een 1-0 voorsprong ging voor de Eindhovenaren de rust in. Met de hulp van Everton-verdediger John Anderson die de bal in eigen doel kopte, vergrootte PSV in de beginfase van de tweede helft de voorsprong naar 2-0 wat tevens de eindstand was.

Potten breken

Na twee duels leek PSV < 19 jaar op de eigen Otten Cup geen potten te breken. Een wonderbaarlijk herstel in de laatste poulewedstrijd tegen het favoriete FC Barcelona bracht de ommekeer. Invaller Simon van Duivenbooden schoot vlak voor tijd de beslissende 1-0 binnen waardoor de kruisfinales werden bereikt. Tegen Everton trok de formatie van coach Ruud van Nistelrooij de goede lijn door en won met 2-0 waardoor PSV vandaag om 14.30 uur in de finale staat.

Uitslagen zondag kruisfinales: Inter-FC Barcelona 2-1, PSV-Everton 2-0.

PSV