Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel © BSR Agency

Tien maanden van neergang: PSV gaat terug naar de plek waar de lawine begon

Mark van Bommel staat onder grote druk. Midden in de horrorherfst moet de trainer van PSV de sportieve crisis bezweren op de plek waar alle ellende is gestart. In Drenthe wacht zondag een beladen herkansing.

PSV gaat zondag terug naar de plek waar de huidige sportieve ellende voor de club ruim tien maanden geleden begon. Mark van Bommels PSV leek als winterkampioen (met twee punten voorsprong op Ajax) in het eerste duel na de winterstop op de Oude Meerdijk op weg naar weer een zege en stond na tachtig minuten 0-2 voor. Nicklas Pedersen van FC Emmen dompelde PSV in zijn – naar later bleek – voorlaatste wedstrijd als betaald voetballer met twee doelpunten in rouw: 2-2.

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen