De populariteit van Kostas Mitroglou steeg in Eindhoven snel tot ongekende hoogte.
Volledig scherm
PREMIUM
De populariteit van Kostas Mitroglou steeg in Eindhoven snel tot ongekende hoogte. © BSR Agency

Toen Mitroglou alleen nog maar de baard in de keel had: ‘Natuurlijk was hij veel te goed voor ons’

Of hij nou op de bank zit, invalt of in de basis speelt: Kostas Mitroglou trekt de aandacht. In aanloop naar PSV-Ajax ging het ED terug naar de jeugdjaren van de nieuwe Duitse Griek van PSV. Op bezoek in Neukirchen-Vluyn.

,,Ik had gehoopt dat Philips hem wel zou verleiden om die baard eraf te scheren. Misschien gebeurt dat wel als ze kampioen worden.” Aan het woord is Achim Apitzsch (60), de oud-jeugdtrainer van Konstantinos Mitroglou, wiens voornaam steevast afgekort wordt tot Kostas. Met Apitzsch en zijn zoon Andre (31), die vlak bij de grens tussen Duitsland en Nederland met de PSV’er opgroeide, proberen we in aanloop naar PSV-Ajax een deel van de mystiek rond de Duitse Griek van PSV te ontrafelen.

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang kwam alsnog snel rond.

PSV