Volledig scherm
Toni Lato © BSR/SOCCRATES

Toni Lato haakt aan bij Jong PSV, waar hij ook wedstrijden kan spelen

De seizoensstart bij PSV is voor Toni Lato in het water gevallen. De van Valencia gehuurde linksback probeert momenteel zo snel als mogelijk wedstrijdfit te worden. Zondag trainde hij mee bij Jong PSV en als alles meezit, maakt Lato maandag zijn debuut in een officiële wedstrijd. 

Niet op het door hem en PSV gehoopte podium overigens. Bij Jong PSV-FC Den Bosch (aftrap 20.00 in het Jan Louwers Stadion) mag Lato in principe gewoon meespelen omdat hij nog geen 23 jaar is. De verdediger maakte al wedstrijdminuten voor PSV in een oefenduel met VfL Wolfsburg. Dat ging allerminst soepel en daarna was hij kortstondig niet fit. 

Bij Jong PSV speelt spits Joël Piroe normaal gesproken ook mee. Hij zat zondag niet bij de wedstrijdselectie van PSV voor het duel met ADO. Daarnaast zijn ook Jordan Teze, Mohamed Ihattaren, Olivier Boscagli en Zakaria Aboukhlal eventueel inzetbaar, als de technische staf van het eerste elftal daarvoor groen licht geeft. Zij zaten wel bij de wedstrijdselectie voor PSV-ADO, maar kwamen niet in actie. Sinds dit seizoen is het dan mogelijk om op maandag voor een beloftenteam in actie te komen, in dit geval dus Jong PSV. 

Mogelijke opstelling Jong PSV: Van de Meulenhof; Teze, Soulas, De Haas, Lato; Ledezma, Schoonbrood, Lauwers; Aboukhlal, Piroe, Hórvath 

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9368 stemmen