Volledig scherm
Peter Uneken en Joël Piroe. © BSR Agency

Uneken prijst karakter Jong PSV: ‘Met vier debutanten lesje Keuken Kampioen Divisie gehad’

Jong PSV-trainer Peter Uneken baalde na afloop van Almere City FC-Jong PSV van een 3-2 nederlaag. Toch had de coach ook reden om zijn ploeg te prijzen. Na een 2-0 achterstand kwamen de beloften knap terug in het duel en was er zelfs kans om de overwinning uit het vuur te slepen. 

Dat lukte uiteindelijk niet omdat Thomas Verheydt de 3-2 kon aantekenen, nadat hij niet goed werd verdedigd. ,,We hebben in de loop van de eerste helft grip op de wedstrijd gekregen”, vond Uneken, die geen spelers uit de A-selectie toegeschoven kreeg en zijn team op zes plaatsen moest wisselen ten opzichte van maandag. 

,,Uit twee standaardsituaties komen we op achterstand en dat ging te snel. We zijn daarna goed teruggekomen en daarvoor heb ik het team een compliment gegeven. We mogen ook aanstippen dat we met vier debutanten in het betaald voetbal hebben gespeeld (Rico Zeegers, Sekou Sidibe, Olivér Hórvath en Gregory Kuisch).”

Robin Schoonbrood kreeg nog een behoorlijke kans op de 2-3, maar de goal viel dus aan de andere kant. ,,Uiteindelijk is dit een wedstrijd waar we verder mee kunnen en is het een lesje Keuken Kampioen Divisie-voetbal dat we vanavond geleerd hebben.” Goaltjesdief Joël Piroe moest na zestig minuten naar de kant, omdat hij nog standby moet zijn voor de A-selectie. 

PSV