Volledig scherm
Lars Unnerstall © BSR Agency

Unnerstall bekoort Van Bommel: ‘Mooi dat hij nu al zijn ambitie uitspreekt’

In aanloop naar VVV-uit kreeg PSV-trainer Mark van Bommel uiteraard vragen over goalie Lars Unnerstall (28). De lange sluitpost beleeft een goed seizoen in Venlo, waar hij dit seizoen via een verhuurconstructie bleef. Unnerstall is in eigendom van PSV. Daarvoor pikte VVV-manager Stan Valckx hem in 2017 op uit Duitsland. 

Vindt Van Bommel het een goede keeper? ,,Anders hadden wij hem niet gehaald”, reageerde hij. ,,Maar natuurlijk moet ik hem eerst een periode bij ons aan het werk zien voor ik vollediger kan oordelen.”

Van Bommel vindt het mooi dat Unnerstall deze week zijn ambitie uitsprak om eerste keeper te worden. ,,Mooie ambitie. Ik hou van spelers die willen spelen en dat uitspreken.” Of hij het niveau van PSV aankan, moet nog blijken. ,,We moeten kijken hoe hij komend seizoen op de trainingen reageert bijvoorbeeld”, zegt Van Bommel. 

  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’

PSV