Mark van Bommel
Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel blij met reactie publiek: ‘Wisselwerking team en supporters heel goed’

videoTrainer Mark van Bommel was woensdag blij dat de Eindhovense supporters na afloop van PSV-Heracles (3-1) waardering toonden voor zijn ploeg. ,,Als het publiek ziet dat er gevochten wordt, dan kun je zelfs een keer slecht spelen. Als je er maar alles aan doet”, zo zei hij. ,,Je kunt niet 34 wedstrijden top zijn.”

PSV kwam tegen de Almeloërs snel op achterstand en probeerde dat te repareren. ,,We hadden veel balbezit en speelden op de helft van de tegenstander. Een aantal kansen maakten we de eerste helft niet af en na rust deden we dat wel. We speelden in de wetenschap dat het kampioenschap niet meer mogelijk was en dan is het lastig. Ik wil altijd doorvoetballen, maar als je geen kampioen kunt worden is het moeilijk. Mooi dat ons publiek Luuk de Jong nog probeerde te helpen om topscorer te worden.” Dat is gelukt, ook al moet hij de eer nu delen met Dusan Tadic. 

Publiekswissel

PSV nam op een indrukwekkende manier afscheid van Daniel Schwaab, die een publiekswissel kreeg. De hele ploeg applaudisseerde en het moment raakte de Duitser en ook Van Bommel. ,,Hij is een voorbeeld op en naast het veld geweest en heel betrouwbaar. Daniel gaat niet weg omdat hij niet tevreden is, maar omdat hij voor zijn familie kiest. Dat het publiek hem de waardering geeft, is mooi. Zo hoort het ook. Mensen blijven er gewoon voor op de plek zitten na de wedstrijd. De wisselwerking tussen onze supporters en de ploeg is sowieso hartstikke goed.” Het wordt vaak gezien als een van de redenen waarom PSV zo sterk is in eigen huis. Dit seizoen pakte de ploeg liefst 49 punten uit 17 thuisduels, een evenaring van het clubrecord. 

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint al vroeg, op 18 juni. ,,We gaan om de drie dagen spelen en moeten iedereen zo snel mogelijk fit hebben.”

Bekijk hier wat clubwatcher Rik Elfrink te zeggen had:

PSV