Volledig scherm
Mark van Bommel © ANP Pro Shots

Van Bommel blijft na de bliksemstart van PSV kritisch kijken naar zijn ploeg

Trainer Mark van Bommel maakt een bliksemstart bij PSV en heeft nu acht overwinningen op rij geboekt in de nationale competitie. Uitzonderlijk en het beste seizoensbegin in de eredivisie voor PSV sinds 1999 is een feit. Met 24 punten uit 8 duels gingen de PSV'ers met een goed gevoel een nieuwe interlandperiode in. Pas op 20 oktober speelt de ploeg het volgende duel, thuis met FC Emmen. 

In de wedstrijd tegen VVV kwam de ploeg moeizaam op gang, zag ook de trainer. ,,Het moest allemaal sneller", zo vond hij onder meer. Zelf probeerde hij langs de kant wat gif in de wedstrijd te brengen. Eenmaal had hij een korte woordenwisseling met arbiter Siemen Mulder, maar dat zorgde op de tribunes voor leven in de brouwerij en dat leek over te slaan op PSV. 

Uiteindelijk vond PSV de weg naar het doel van Lars Unnerstall toch nog vrij eenvoudig en eindigde de wedstrijd met een grote zege: 4-0. Daarmee heeft PSV al dertig goals gemaakt in deze competitie en als de ploeg het huidige gemiddelde zou vasthouden, komt PSV ver boven de honderd goals in deze competitie uit. Van Bommel vond dat PSV gaandeweg wel de juiste oplossingen vond, het geduld behield en professioneel wegliep bij VVV. ,,Het begin was niet goed, maar uiteindelijk is dit een professionele overwinning."

PSV