Mark van Bommel
Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel ervaart rust en visie bij PSV: ‘Ik doe altijd hetzelfde en af en toe iets anders’

Trainer Mark van Bommel snapt dat de druk erop staat bij PSV, na vier wedstrijden op rij zonder zege. Daags voor het Europa League-duel met LASK Linz sprak hij in Oostenrijk met de Nederlandse en Oostenrijkse pers over de wedstrijd en de situatie bij PSV. Hij ervaart ondanks de sportieve malaise rust en visie bij de club. ,,Bij deze club blijven we samen, ook met onze supporters.”

,,Ik hoop dat we morgen wat meer geluk hebben dan in de thuiswedstrijd”, zei de trainer onder meer over LASK Linz-PSV. ,,Ook als je vier keer op rij wint, moet je je altijd afvragen of je wat anders moet blijven doen. Wij moeten op dezelfde manier doorgaan, omdat die manier denk ik de beste kans biedt om te winnen. Dat is ook wat we moeten doen, wedstrijden winnen.”

Van Bommel doet ook altijd hetzelfde, geeft hij aan, en gelooft niet direct in ingrepen voor de korte termijn. Toch kunnen er momenten zijn waarop het nodig is om iets anders te doen. ,,Ik doe altijd hetzelfde en af en toe wat anders”, legde hij uit. ,,Soms vraagt de situatie iets en daar moet je op anticiperen.” Zonder Donyell Malen en Steven Bergwijn had PSV het de afgelopen weken moeilijk. Van Bommel gebruikte dat niet als excuus, maar vond de mindere resultaten daardoor wel deels verklaarbaar.

Vervangers

Mag hij niet meer verwachten van hun vervangers, die voor veel geld naar Eindhoven zijn gekomen? ,,Natuurlijk, maar het gaat om het team. Als het team goed functioneert, kan het individu uitblinken”, herhaalt hij. PSV moet rustig blijven, vindt de trainer. ,,En natuurlijk is dat makkelijk gezegd. Het wil ook niet zeggen dat ik er altijd rustig onder ben. Maar we moeten vooruit, of je wint of verliest. Er moeten stukjes geschreven worden en ik weet precies hoe het werkt. Als er niet gewonnen wordt, worden de letters groter.”

Schwaab blij met terugkeer Viergever

PSV