Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel © Edwin van Zandvoort/Soccrates

Van Bommel geeft inkijkje in zijn werkwijze: ‘Heel apart om nu maar twee punten voor te staan’

‘Spelers moeten verder kunnen kijken dan de muur”, zegt Mark van Bommel. In de lobby van het spelershotel van PSV in Doha gaan de eerste vragen aan de PSV-trainer over beoordelingsgesprekken bij een trainingskamp. Hij gelooft totaal niet in zo’n jaarlijkse of halfjaarlijkse sessie in een kamertje, maakt hij duidelijk.

,,Als trainer sta je elke dag in contact met je spelers. En niet alleen ik, maar de hele technische staf. Je praat constant met ze, vertelt ze hoe je over ze denkt, hoe ze presteren en vraagt hoe ze zich voelen. Als je hier in een kamertje gaat zitten, kun je niet verder kijken dan de muur. Het mooiste is om in een ontspannen situatie met elkaar te spreken. Dan ontstaan andere en veel betere gesprekken.”

  1. PSV-toezichthouders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PS­V-toezicht­hou­ders content met terugkeer Van Breukelen: ‘Hans heeft alles meegemaakt’

    PSV maakte deze week bekend dat Hans van Breukelen (62) terugkeert in de raad van commissarissen van de club. Voorzitter Jan Albers van het toezichthoudende orgaan is blij dat hij de voormalig succesdoelman weer wist over te halen. ,,Hans is iemand die de club van binnen en buiten kent en een PSV’er in hart en nieren is. Hij heeft alles meegemaakt als sporter en ook in zijn rol als commissaris bij PSV tussen 2010 en 2016 veel meegemaakt.”

PSV