Volledig scherm
PSV-trainer Mark van Bommel. © EPA

Van Bommel geeft uitleg over besloten of open trainingen bij PSV: ‘Per week maken we een schema’

Trainer Mark van Bommel ging tijdens zijn wekelijkse persconferentie op verzoek in op de vraag hoe PSV in de toekomst omgaat met de toegankelijkheid van trainingen op het eigen trainingscomplex de De Herdgang. ,,We zijn het niet heel anders gaan doen”, zegt hij in reactie op vragen over de werkwijze van de club na de winterstop. 

Voorheen was het gebruikelijk dat PSV twee keer voor een officieel duel besloten trainde. Die regel was al ingesteld onder trainer Phillip Cocu, die alleen in zijn laatste seizoen voor dit regime koos. Voor de winterstop waren dit seizoen in wedstrijdweken bijna geen trainingen toegankelijk bij PSV, omdat de club in doordeweekse wedstrijden ook in het bekertoernooi en de Champions League actief was. 

Afgelopen week bleek dat PSV nu vaker dan twee keer voor een officieel duel 'besloten’ traint. Volgende week is de club bijvoorbeeld niet open voor bezoekers, zo staat op de site van PSV vermeld. ,,We bekijken het per week en maken per week een schema”, zegt Van Bommel erover. Het is dus niet zo dat PSV standaard besloten gaat trainen. Eerder werd al duidelijk dat de club zoekt naar een goede balans tussen het intern bedrijven van topsport en toegankelijkheid voor de supporters.  

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6975 stemmen