Volledig scherm
Mark van Bommel geeft aanwijzingen. © AP

Van Bommel had het gevoel dat er meer in zat: ‘Leek alsof we thuis speelden’

Mark van Bommel gaf PSV een compliment na de zure nederlaag in Londen, waar de Eindhovenaren met 2-1 verloren van Tottenham Hotspur. Heel lang had PSV uitzicht op een stunt, na een snelle 0-1 van Luuk de Jong. ,,Dat gevoel heb ik ook gehad, dat er iets in zat.” 

PSV had amper de bal. Kon Van Bommel daar nog iets aan doen? ,,Wij spelen tegen een fantastische tegenstander die ook in Eindhoven heeft gedomineerd. Dan probeer je wel wat dingen aan te geven, maar je weet dat je onder druk komt te staan. Met wat geluk hadden we wel de 1-2 gemaakt, maar dat zou tegen alle verhoudingen in zijn geweest. We hebben gevochten als leeuwen en alles gegeven.” 

Van Bommel gaf een compliment aan de supporters van PSV. ,,Heel mooi om te zien dat onze fans er de hele wedstrijd een thuiswedstrijd van wilden maken. Dat we een staande ovatie krijgen omdat we alles gegeven hebben, betekent dat de wisselwerking met het publiek heel mooi is. Zij waarderen ons en wij waarderen hun. In een uitwedstrijd leek het alsof we thuis speelden.”

PSV neemt na zes Champions League-duels veel ervaring mee. ,,We hebben zes wedstrijden nu gespeeld met deze jonge groep. We zijn drie keer op voorsprong gekomen in de groepsfase van de Champions League. De resultaten zijn met een punt niet goed, maar toch moet je er een compliment voor geven.”

Samenvatting Tottenham Hotspur - PSV (2-1)

PSV