Volledig scherm
Daniel Schwaab en Mark van Bommel eerder dit seizoen op Wembley, daags voorafgaand aan Tottenham Hotspur-PSV. © ANP

Van Bommel heeft nette woorden voor Schwaab en respecteert zijn besluit: ‘Daniel kiest voor zijn familie’

Mark van Bommel had dinsdag nette woorden voor Daniel Schwaab, die woensdag zijn laatste wedstrijd in het shirt van PSV speelt. ,,Daniel kiest voor zijn familie. Dat respecteren we en dan moet je ook niet meer proberen om hem over te halen”, zo zei de trainer. Na drie jaar PSV trekt de Duitser de deur achter zich dicht. Een aanbod om zijn contract te verlengen, liet hij lopen. 

De 30-jarige verdediger heeft bij PSV als mens en voetballer veel respect afgedwongen, zo benadrukte Van Bommel. Schwaab gold de afgelopen jaren een beetje als ‘vader van de groep’, zo zei Steven Bergwijn vorig seizoen een keer. Vorig seizoen beleefde hij zijn beste jaar bij PSV en greep hij met de club de titel. Nu gaat hij terug naar Duitsland, waar hij moet kiezen tussen meerdere aanbiedingen.

Onder anderen een overstap naar de tweede Bundesliga is een mogelijkheid, nu Greuter Fürth geïnteresseerd is. Dat lijkt in niveau en verdiensten een enorme teruggang, maar financieel zijn clubs in die sterke competitie soms tot veel in staat. 

PSV