Volledig scherm
© ANP Sport

Van Bommel: In eerste helft hadden we al 5-0 moeten maken

Mark van Bommel is diep teleurgesteld over het niveauverschil in de eerste en tweede helft. ,,We hadden voor de rust de 4-0, 5-0 moeten maken”, aldus de PSV-coach bij FOX Sports na het teleurstellende 1-1 gelijkspel bij FC Emmen. 

,,In de tweede helft verlies je de bal vaak, waardoor je achteruit moet. De technische uitvoering was minder. Dan maak je het jezelf moeilijk. We waren niet in staat om aan te voelen: nú moeten we de 2-0 maken”, aldus de trainer van PSV. 

Van de laatste negen wedstrijden wist PSV er liefst acht niet te winnen, een topclub onwaardig. Van Bommel zegt nog altijd het vertrouwen te voelen van de clubleiding en de spelersgroep. ,,Je moet altijd rustig blijven. Het heeft geen zin om gek te gaan doen. Het moment moet een keer komen. Als je ziet hoe de jongens strijden. Daar ligt het niet aan. We hebben een extreem jong elftal en hebben tegen Heerenveen en Emmen zeer goede helften gespeeld”, aldus Van Bommel, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij PSV en nog wacht op zijn eerste prijs. ,,Hoe we vandaag speelden vond ik erg knap van deze jonge ploeg. Ik heb het volste vertrouwen.”

Van Bommel had in blessuretijd een discussie met keeperstrainer Ruud Hesp, die vond dat Lars Unnerstall bij een 1-1 tussenstand niet mee moest bij een corner. ,,Natuurlijk moet Unnerstall mee naar voren.”

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen