Volledig scherm
Mark van Bommel © ANP

'Van Bommel is een winnaar in leren'

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV typeerde Mark van Bommel vrijdag tijdens de persconferentie waarin zijn aanstelling bekend is gemaakt als 'een winnaar in leren'. De manier waarop hij zich dingen eigen wil maken en het tempo waarin hij dat doet, heeft bij PSV verbazing (in bewonderende zin) afgedwongen. 

Van Bommel wordt per direct hoofdcoach van PSV en zou in theorie volgende week woensdag al kunnen beginnen, aangezien hij met Australië op dinsdag op het WK het laatste groepsduel speelt. Komen de 'Socceroos' door, dan kan PSV pas later op Van Bommel rekenen en moet een oplossing worden gevonden voor de korte termijn. 

Van Bommel heeft tot 2021 getekend bij PSV en volgens Gerbrands geen moment getwijfeld. ,,Het moment waarop je bij een A-selectie begint valt niet altijd te regisseren. Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen", zei hij op de website van PSV. 

Eerste prijs als trainer

Afgelopen seizoen pakte hij bij PSV onder 19 zijn eerste prijs als trainer en werd hij landskampioen met de A-junioren van de club. Dat was al sinds 1991 niet meer gebeurd. Hij liep al meerdere jaren mee bij PSV, aan de profkant en in de jeugdopleiding. 

Bij het verrichten van zijn stage-activiteiten, geleden nodig voor het halen van het diploma coach betaald voetbal, koos hij vier jaar geleden PSV uit als leeromgeving. ,,Mark is iemand die de manier van werken bij de club en alle systemen die daarbij gehanteerd worden uitstekend kent", aldus Gerbrands. 

PSV