Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal © BSR Agency

Van Bommel laat met de snelle Aboukhlal (19) opnieuw jong talent debuteren bij PSV

Mark van Bommel heeft dit seizoen ruim baan geboden aan de jeugd bij PSV. Met Zakaria Aboukhlal debuteerde er zondag tegen AZ opnieuw een jonge en talentvolle speler, die een mooie voetbaltoekomst tegemoet lijkt te gaan. De 1-0 nederlaag overschaduwde uiteraard het debuut, dat voor Aboukhlal individueel wel een mooie beloning is. 

Aboukhlal heeft dit seizoen bij Jong PSV meermalen laten zien dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een speler met waarde voor de A-selectie. Van Bommel gaf dit voetbaljaar eerder al kansen aan de debutanten Michal Sadílek, Mohamed Ihattaren en Jordan Teze. Ook Cody Gakpo kreeg veel speeltijd, maar hij debuteerde vorig seizoen al in het eerste elftal. 

Door het ontbreken van Hirving Lozano (blessure) kwam er bij de A-selectie de afgelopen weken ruimte voor Aboukhlal. 

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9065 stemmen